​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Alla människor har behov av en ren arbetsmiljö. Rena ytor, putsade fönster, ren luft, fräscha toaletter och så vidare är för många en förutsättning för att kunna koncentrera sig och göra sitt jobb, särskilt i en storstad som Stockholm. Visst har inte alla samma behov av en ren arbetsmiljö, och det finns så klart en del som aldrig blir nöjda, men de flesta av oss är nog ganska överens om när man kan kalla ett kontor rent och fräscht. Golven ska vara dammsugna och våttorkade, fönstren ska vara putsade, ytor avdammade och toaletterna rengjorda. Finns växter på kontoret ska dessa vattnas och ansas regelbundet så de inte börjar se skräpiga ut.

De anställda ska inte behöva städa kontoret själva

Allt ovan faller under normal kontorsstädning, som är en tjänst som många städfirmor i Stockholm erbjuder. Regelbunden kontorsstädning är en förutsättning för att kunna hålla ett kontor rent. Det duger oftast inte att säga åt de anställda att ”försöka hålla snyggt”, och det bör inte ingå i deras arbetsuppgifter att dammsuga, puta fönster och städa toaletter, även om ett företag visserligen har rätten att kräva att de anställda städar.

Visst kan man på ett filosofiskt plan hävda att det är allas ansvar att skapa en trevlig arbetsplats, att se till att alla trivs och så vidare, men det är faktiskt arbetsgivarens ansvar att se till att medarbetarna får arbeta i en hälsosam miljö, och det bör de få göra utan att städningen ska läggas till deras normala arbetsuppgifter.

Allergier och sjukdomar

Ett illa städat kontor är inte en hälsosam miljö. Dålig luft och smuts kan orsaka allergier och utslag, och bakterier som frodas kan orsaka än värre sjukdomar. Att behöva ta emot kunder eller affärskontakter på ett smutsigt kontor är genant för de anställda och skapar dålig stämning och låg moral i arbetsgruppen. En ren arbetsmiljö, med ren luft och fräscha ytor, fungerar tvärtom. Det blir lättare för de anställda på kontoret att koncentrera sig på sina arbetsuppgifter eftersom ett bra inomhusklimat hjälper till att skärpa sinnena och gör att man orkar jobba och ligga på topp hela dagen.

Kontorsstädning i Stockholm

Därför tar de flesta företag hjälp med kontorsstädning, som bör ske flera gånger i veckan enligt ett uppgjort schema. Om du jobbar på ett kontor där det städas för sällan, eller kanske till och med inte alls, ta upp arbetsmiljön med din chef och påtala att det faktiskt finns en arbetsmiljölag i Sverige, där det klart och tydligt står att arbetsgivaren är ansvarig för sina anställdas hälsa när de befinner sig på kontoret. Be honom också kontakta en städfirma i Stockholm och teckna ett abonnemang på kontorsstädning. Det ska inte vara personalens uppgift att städa och hålla rent på kontoret, förutom självklarheter som att slänga skräp i papperskorgarna och att diska kaffekoppen efter sig.

Läs mer om hur kontorsstädning fungerar på https://stadhuset.se.

1 Mar 2019

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.