​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Sverige är obalanserat och det innebär att många mindre städer och orter ser sina invånare försvinna till större städer. I synnerhet så har Stockholm en tydligt lockande förmåga. Det är naturligt att man som ung vill testa sina vingar; men problemet ligger i att det försvinner viktiga arbeten från de mindre orterna - sjukvård, tandläkare och andra avgörande yrken för att ett samhälle ska fungera.

I Stockholm blir det tvärtom, där finns ett överflöd av kompetens och det skapar å sin sida en högre konkurrens. Ser man till ett av de yrken som nämndes - tandläkare - så finns det hur många sådana som helst i vår huvudstad och det är något som invånarna har nytta av; både sett till service och priser.

En tandläkare i privat regi har fri prissättning och ett lägre pris blir ett vapen i jakt på kunder. Trots det så kan man drunkna i den rådande konkurrensen och få svårt att attrahera nya kunder och samtidigt behålla de gamla. Vi tänkte av den anledningen visa på vilken fantasi som finns - och krävs - hos tandläkarmottagningar i Stockholm och hur dessa arbetar i syfte att nå lönsamhet.

Akuttandläkare finns på speciella tider

Vi radar upp några exempel på hur många arbetar för att dra till sig nya kunder och enklast blir det om vi gör detta genom punkter:

  • Akuttandläkare. Tandvärk kommer ofta akut och från en dag till en annan, olyckor kan ske när som helst och gemensamt för båda dessa problem har varit svårigheten i att få rätt behandling - så snabbt som möjligt. Ju snabbare man kan komma i kontakt med en akuttandläkare, desto större är chansen att exempelvis en utslagen tand går att rädda. Det här har gjort att många mottagningar erbjuder akuttandläkare och där man avsätter tider för de mer akuta fallen som, helt enkelt, får gå före i kön. Man kan boka online eller genom att droppa in. Den här lösningen med speciella tider avsatta för besök hos en akuttandläkare har fallit väl ut. I en så pass stor stad som Stockholm så är det klart att olyckor inträffar som kan leda till tandskador. Här kan vi hoppas på en utveckling och att fler börjar erbjuda den här tjänsten. Fler akuttandläkare behövs!
  • Erbjudanden och kampanjer. Många tandläkare kör speciella raider där man kan erbjuda lägre priser på speciella behandlingar och på undersökningar. Det är smart. Kan man exempelvis bjuda på en undersökning mot att patienten bokar tid för en tid hos en tandhygienist så är det enbart till gagn för båda parter. Tillsammans med reklam i exempelvis tunnelbanan så är denna strategi väldigt gångbar.
  • Estetisk tandvård. Det talande är att man numera erbjuder estetisk tandvård på samma allvar som den vanliga tandvården. Förr var detta lågprioriterat, nu är det något som ligger högt upp på prioriteringslistan. Man vet att det finns en efterfrågan och man kan därför erbjuda behandlingar som exempelvis en tandblekning till bra priser - på samma sätt som de erbjudanden vi nämnde i föregående punkt. Även mer oortodoxa behandlingar med botox och fillers är stort idag, även fast det egentligen ligger utanför den spetskompetens en tandläkare har.

Lästips: Akut tandvärk - orsaker och åtgärder

30 Nov 2018

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.