​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Vad gör en flyttfirma i Göteborg och vilka arbetar där? En flytt innebär att allt det man äger ska förflyttas så vad kan man förvänta sig att flyttfirman har i kunskap och kvaliteter?

En flyttfirma kan hjälpa till med det mesta praktiska som man önskar vid en flytt. Även flera av de bitar som en del företag annars specialiserar sig på. De kan ordna fram alla typer av emballering som kartonger, bubbelplast, filtar med mera. De har även det som behövs i samband med lyft och dragdon för att kunna lyfta och förflytta allt i bohaget, som lyftremmar, handtruckar, transport trolley som är en skiva med fyra hjul under, med mera. Flyttfirman kan också förpacka allt som ska flyttas och sedan flytta det från gamla lokalen, eller bostaden, till den nya. Fordonen som utför flytten är ibland skåpbilar men oftast lastbilar med en lift bak så bohaget kan ställas ned och sedan med bakliften på fordonet lyftas upp i nivå med golvet i fordonet. Allt för att spara ryggar. Vill man så kan flyttfirman även packa upp bohaget och ställa det på plats. Slutligen kan de även utföra flyttstädningen.

Vilka arbetar på flyttfirmor?

En flyttfirma i Göteborg har i grunden samma upplägg som alla andra firmor. Det behövs en vd, eller liknande, som styr företaget. Någon som sköter ekonomin som löner och fakturor. Marknadsföringsansvarig och personalansvarig med mera. De som sköter själva flytten behöver ha körkort för att kunna förflytta det fordon som används i flytten och också ha en stark fysik och kommunikativ förmåga för att kunna ta och ge information till och från sin arbetsgivare samt den som flyttar, det vill säga uppdragsgivaren. Det är även viktigt att man är försiktig och ordningsam så att inget försvinner eller går sönder.

Vad kan man förvänta sig av en flyttfirma?

När man anlitar en flyttfirma så är det viktigt att man skriver ett avtal där allting är med som timpris, övriga kostnader, förväntad tid, när och var flytten ska ske samt ansvarsfördelning. Det är viktigt att flyttfirman har en försäkring som täcker om något sker under flytten som att något går sönder eller om det blir en fördröjning på flytten. Allt som kan bli en kostnad för kunden ska vara specificerat så att inga oklarheter finns. Flyttfirman ska även kunna visa upp en F-skattsedel och om man önskar så ska flyttfirman kunna erbjuda rot- och rut-avdrag till sina kunder.

27 Mar 2020

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.