​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Hur säljer jag mer och hur ska jag öka min omsättning? Dessa frågor är gemensamma frö alla butiksägare och svaren är många. Det hela handlar om en helhet och naturligtvis så är produkten man säljer det som är allra mest avgörande. Säljer man en efterfrågad produkt – ja, då spelar det mindre roll hur man säljer denna; kunderna kommer att komma oavsett. Säljer man dock en produkt som går att hitta även i andra butiker så måste man sticka ut lite från mängden och även väga in andra aspekter i beräkningen.

Något som gör att speciellt butiksägare i Stockholm bör tänka lite extra och detta av den enkla anledningen att det finns en större konkurrens där. Säljer du skor av ett speciellt märke så kommer du knappast att ha monopol på detta i Stockholm och detsamma om det handlar om kläder, cyklar eller hemelektronik. Konkurrens där man måste hitta vägar att särskilja sig, attrahera kunder och där frågan om en helhet blir än viktigare.

Det vi tänkte göra här är att rada upp några punkter som ska finnas i denna helhet och vi kan säga att du driver en butik som säljer kläder, kläder som främst riktar sig mot ungdomar och att vi tycker att du ska ha följande saker i åtanke:

  • Butiksstädning. Hur ofta städas det i butiken. Faktum är att många butiker i Stockholm inte tar denna fråga på allvar och att en utebliven - eller illa skött - butiksstädning i allra högsta grad påverkar deras verksamheter negativt. Fråga dig själv hur du känner för att handla i en smutsig miljö? Inte så trevligt, eller hur? Butiksstädning bör ske åtminstone tre kvällar i veckan och det är inte så dyrt som många verkar tro. Det finns flertalet städföretag i Stockholm och även för dessa så gör konkurrensen att man måste sticka ut; något som ofta sker genom ett billigare pris för exempelvis butiksstädning.
  • Ta hjälp av en inredare, det tjänar du på i längden. Det finns speciella inredare som enbart jobbar mot butiker och för dig skulle detta kunna innebära att denne inredare A)ser vad du säljer och B) till vilka du säljer. Här – kläder och ungdomar: något som skulle kunna innebära exempelvis ett DJ-bås i hörnet, en mindre skateramp i ett annat hörn och lite tuffare inredning i stort. Ett ställe för att handla kläder och hänga i på samma gång.
22 Dec 2016

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.