​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Har du investerat i en ny värmepump? I så fall har du gjort ett bra val. Genom att byta till exempelvis bergvärme och en bergvärmepump så kan du sänka dina årliga kostnader för uppvärmning och energi med nästan 80 %. Väljer du en annan typ av värmepump - exempelvis en luftvärmepump - så når du inte samma höjder, men du kommer tillräckligt högt för att det ska vara en bra investering.

En värmepump kommer att göra skillnad - men den ska också sättas på plats. Tyvärr ser man att många som beställer värmepump möts av ett stort paket på gården och där man själva ska organisera med att bära in denna pjäs till det rum där den ska stå. Det kanske inte handlar om många meter - men det handlar om tung sak och dessutom en känslig sådan. Att flytta värmepump är ett delikat projekt som kräver att man gör rätt.

Professionell hjälp är ett bra alternativ

Ett tips är därför givet och detta ligger i att man anlitar en firma som har vana av tunga lyft i allmänhet och av att flytta värmepump i synnerhet. Det kostar några kronor, men å andra sidan garanteras du också ett perfekt jobb där din värmepump sätts på plats utan att den går sönder.

Om det senare händer i samband med att man ska flytta värmepump så kan detta innebära problem sett till att försäkringsbolaget ska in och utreda och att den garanti man fått av leverantören inte kan komma att gälla.

Hur ser förutsättningarna ut hos dig?

Givetvis så handlar det också mycket om hur det ser ut hos just dig. Ska du flytta värmepump och har en raksträcka framför dig så kan du - tillsammans med några starka kamrater - garanterat klara av att både lyfta och bära den dit den ska. Se då till att ha en god kommunikation mellan er och vila gärna längs vägen.

Om det däremot handlar om exempelvis trappor och trånga passager så är det mer vanskligt att bära på egen hand. Vid ett sådant tillfälle så tjänar du på att ta hjälp av proffs inom tunghantering. Tänk även på att du eventuellt också ska bära ut den gamla värmepumpen också och att samma sak gäller där: anlita proffs om det handlar om trappor, dörrar och andra passager.

4 Jun 2023

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.