​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Är du verksam i Stockhosäljarelm och behöver rekrytera säljare? Klart är att du har ett stort underlag av potentiella rekryter att välja mellan. De lär inte springa till din arbetsplats bara för att du annonserar en tjänst, utan det krävs givetvis som regel bra villkor för det. För att attrahera den allra bästa talangen krävs en god arbetsplats, eller helt enkelt något som är attraktivt.

Så vad ska man egentligen tänka på vid säljrekrytering i Stockholm? I mångt och mycket är det som all annan rekrytering, givetvis. Det gäller att hitta den bästa kandidaten för jobbet. I den här texten ger vi ett par tips på hur du kan göra just det.

Förvandla din nuvarande personal till rekryterare

När man sysslar med säljrekrytering får man ofta konkurrera med andra bolag om talanger. Ett sätt som många företag har märkt attraherar talang, är att skapa en så god arbetsplats som det bara går. Det här gör att personalen i sig kommer att rekommendera att börja jobba på företaget när en ny tjänst annonseras. Att jobba på din arbetsplats blir helt enkelt eftertraktat, och om dina nuvarande stjärnsäljare kan rekommendera andra stjärnsäljare, finns chansen att du får en mycket god personalstyrka.

Håll din nuvarande personal nöjd och utmanad. Uppmana dem att ta ombord deras mest talangfulla kompisar. Var sedan noga med att ge potentiella rekryter en god upplevelse av arbetsplatsen i sin helhet.

Glöm inte din offboarding

På lång sikt är det bra att se över sin offboarding. En del relationer mellan arbetstagare och arbetsgivare slutar ibland med sura miner. Genom att vara noga med att ordna goda avsked, finns chansen att den som lämnar tjänsten snabbt kan rekommendera någon som kan fylla den. Precis som nuvarande personal kan rekommendera talangfulla säljare till ditt bolag i Stockholm, kan även före detta anställda göra det. Att ordna med ett gott avsked ligger nog i allas intresse – både på lång och på kort sikt, och förenklad säljrekrytering kan vara en av fördelarna.

Formulera jobbannonser väl

Kanske lägger du ned mycket krut på att nå ut med dina jobbannonser. Risken finns dock att du inte får ut så mycket av dem som du skulle kunnat, om de är undermåligt formulerade. Se till att lägga ned tid på den. Lyft fram fördelar, men var också ärlig. Små, vita lögner kan göra att du lockar fel säljare till din verksamhet. Om du inte betalar bäst, sitter på den finaste gatan i Stockholm eller säljer de häftigaste produkterna, är det inte heller något som du bör få den som läser annonsen att tro. Högt ställda förväntningar som inte uppfylls är en säker väg till en missnöjd anställd.

Kvalitet över kvantitet

Om du i din säljrekrytering får tag på två toppsäljare eller fem medelpresterande säljare kan du kanske få ungefär samma orderantal. Men två toppsäljare kräver tre färre intervjuer och en mindre omfattande onboarding-process. Att hitta dessa talanger kan dock vara svårt – se till att din onboarding är god och att din arbetsplats är attraktiv.

2 May 2019

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.