​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Ta hjälp med uppkommande företagsevent

När det är dags för ett företagsevent eller en konferens är det mycket som man måste hålla reda på. Det ska vara lärorikt, roligt och alla inblandade ska vara delaktiga. Men vet ofta vad man vill uppnå, men sällan hur man gör för att uppnå det. 

Det finns företag som specialiserat sig på just detta. Att arrangera lyckade och effektiva möten och företagsevent. Att skräddarsy det perfekta eventet där inget lämnas åt slumpen, så företagen slipper. Alla företagsevent är unika!

Hur är ett bra företagsevent?

Det finns oändliga upplägg och variationsmöjligheter för ett företagsevent. Mycket är såklart beroende på vilket företag det handlar om. Och vilket mål man har för eventet, framför allt om man samtidigt vill åstadkomma affärsnytta. 

Det kan handla om en röd tråd som ska följas genom hela evenemanget som hör ihop med målet. Det är mycket effektfullt att allt hör ihop, allt från lokalen, måltider till underhållning.

Metoder för ett lyckat koncept

Det viktigaste när man anlitar hjälp med sitt event är kommunikation. För inte eventbyrån reda på alla fakta, mål och önskat slutresultat kommer det inte att fungera fullt ut. Det blir ett projekt i sig att samla på så mycket förhandsinfo som möjligt. För detta finns det ett antal metoder.

Hur är målgruppen?

Här gäller det att få ett grepp om vad det är för företag och vilken sorts människor som arbetar där. Ett IT-bolag skiljer sig ofta en del med till exempel ett företag inom bygg. Är det ett stort eller litet företag spelar också in. Är det ett framgångsrikt företag? Unga eller gamla? Hur ska målgruppen tycka, känna och göra efter genomföreandet?

Vad är syftet med eventet?

Vad vill företaget att eventet ska leda till? Är det en produktlansering, årlig konferens eller kanske en ren festlighet? Det är ofta väldigt effektivt att låta deltagarna delta så mycket som möjligt. Att bara lyssna på talare blir snabbt långtråkigt. Försök att engagera och inspirera medarbetarna så mycket som möjligt. Att varva med fysiska övningar och teambuiling är både roligt och lärorikt. Det skärper också koncentrationen när det är dags för teoridelarna.

Delaktighet

Vikten av delaktighet kan inte nog poängteras. Man skapar på så sätt mer insikt, motivation och lärande. Det finns ett flertal sätt att öka delaktigheten på, berende på mål och målgrupp. Det kan vara enkla knep som en motiverande film, övningar eller lekar med mera.

7 Feb 2019

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.