​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Galler är ofta en bra investering för din lokals säkerhet oavsett om det är en butik, en lagerlokal eller en bostad det handlar om. Vissa galler passar bättre till större butiker, till exempel rullgaller, medan gallergrindar kan användas både i bostäder och andra typer av lokaler.

Att investera i olika typer av galler kan ge ekonomiska fördelar. Förutom den uppenbara fördelen att du skyddar värdefulla föremål, kan du även få rabatt på hemförsäkring eller annan försäkring som skyddar dig och din lokal. Om du funderar på att investera i någon form av galler som säkerhet bör du dock välja rätt typ. Nedan hittar du information om de mest vanligt förekommande gallertyperna.

Rullgaller

Rullgaller har du förmodligen lagt märke till om du har gått i en galleria strax före stängningsdags någon gång. Många butiker använder rullgaller för att säkra just sin butik. Sedan har naturligtvis gallerian egen säkerhet utöver det. Inbrott och stölder sker dock, och då är ett rullgaller ett skydd som är jobbigt för eventuella tjuvar att ta sig förbi.

Något som gör att många butiker använder sig av rullgaller är kombinationen av säkerhet och insyn. Människor som vistas i exempelvis en galleria när de flesta butikerna har stängt (men till exempel restauranger kan ha öppet), kommer fortfarande att kunna se in i butiken och se vilka produkter som finns.

Fönstergaller

Fönstergaller är kanske vanligast att se i företagslokaler, men är mycket vanligt bland bostäder på markplan också. En fördel med fönstergaller är, i likhet med rullgaller, att det går att se igenom, samtidigt som de skyddar bra mot inbrott. Ofta tar tjuvar vägen in genom fönstret (snarare än ytterdörren) och ett starkt fönstergaller blir ett jobbigt hinder för tjuven att ta sig igenom. Det kan räcka för att den som planerar ett inbrott ska vända tillbaka och gå någon annanstans.

Att täcka ett helt fönster är inte särskilt trevligt för inomhusmiljön då inget ljus släpps in. Med fönstergaller är det också möjligt att ha fönstren öppna under lång tid utan att behöva vara närvarande eller för den delen tumma särskilt mycket på säkerheten. Det som avgör hur väl ett fönstergaller skyddar är just själva infästningen. I likhet med rullgaller och andra liknande säkerhetsskydd bör en fackman inspektera anordningen. Om det bara krävs en kofot för att få upp gallret håller det inte tjuven borta särskilt länge.

Gallergrindar

Även om tjuven ofta gärna tar fönstervägen in, är det genom ytterdörren som stöldgodset helst bärs ut. En viktig del i att säkra ett hus mot inbrott är således att skaffa en gallergrind. Det här lämpar sig bäst för källarlokaler, bostäder och även företagslokaler i stor mån. Många butiker använder sig av det också, men om ingången är stor brukar ett rullgaller passa bättre.

 

En gallergrind gör att tjuven får det dubbelt så svårt, kan man förenklat säga. Plötsligt blir det två dörrar att ta sig igenom istället för en. En inbrottstjuv har ofta bråttom och tiden det tar att forcera en gallergrind kan vara nog för att gå någon annanstans.   

23 Feb 2018

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.