​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Att flytta är både roligt och jobbigt på samma gång. Roligt för att ett nytt kapitel i livet börjar och jobbigt för att det lätt blir stressigt. Därför kan det vara bra att ta hjälp med flytten.

Det blir lätt stressigt under en flytt och det är mycket som ska planeras. Har man dessutom barn och ett arbete som man samtidigt ska sköta blir det svårt att hinna med allt som man vill, och flytten blir lätt en enda stor plåga. Om man har möjlighet kan det vara bra att ta hjälp med antingen hela eller delar av flytten. Man kan även ta hjälp med den tidskrävande och inte så roliga flyttstädningen. Det finns flyttfirmor som utför både flytt och flyttstädning, men man kan också anlita ett separat bolag för städningen. Det kan verkligen vara värt att ta hjälp med städningen - speciellt då det är lätt att man missar något och får en anmärkning.

Magasinera bohaget i väntan på tillträde

Det är inte alla som känner till att en flyttfirma även kan sköta själva packningen av bohaget. De vet hur man packar säkert och hur man bäst fördelar vikten i flyttlådorna så att det inte blir för tungt. Tunga böcker ska exempelvis helst packas i mindre särskilda boklådor, medan ömtåliga vinglas ska slås in i silkespapper och läggas i mindre kartonger som sedan placeras inuti de mer robusta flyttkartongerna. Att packa är en konst som man med fördel kan överlåta till flyttfirman. Ibland måste man renovera hela eller delar av den nya bostaden, eller så får man inte tillgång till den med en gång, och då kan man låta magasinera sina saker hos flyttfirman tills dess att man får tillträde.

Skriv ett ordentligt kontrakt

Ska man anlita en flyttfirma så gäller det att vara ute i god tid; i alla fall om man vill ha tag i någon som är bra och seriös. Genom att först vända sig till ett par olika firmor och begära in offerter får man en bild av hur mycket det kan kosta och kan jämföra priser. Det är dock viktigt att även gå på referenser och rekommendationer när man väljer flyttfirma, och inte bara se till priset. Flyttfirman bör även ha en försäkring som täcker eventuella skador på bohag om något skulle inträffa. För att undvika onödiga missförstånd samt för att inte bli lurad så bör man skriva ett ordentligt avtal där även slutpriset för flytten står med.

21 Sep 2020

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.