​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

En flytt av ett helt företag, är verkligen ett alldels eget företag. Det är ofta inte helt lätt när en hel personalstyrka ska byta kontor. Det är tusen och en viljor om det nya läget, nya kontorsplatser och annat. I värsta fall är missnöjet så stort med det nya kontoret eller platsen, att flera medarebetare väljer en annan arbetsgivare i samband med flytten. Det är helt enkelt ingen lätt process att flytta företaget från den ena platsen till en annan. Här kommer några bra tips på hur man kan underlätta en företagsflytt.

1. Kommunicera, kommunicera, kommunicera...

Att kommunicera till medarbetarna både vad flytten innebär, när det kommer till praktiska frågor, hur flytten ska genomföras och vilka alla fördelar som det är med en flytt till den nya platsen är bland det absolut viktigaste som en verksamhetsledare bör göra för att få med alla på resan mot den nya platsen. Om medarbetarna inte får tillräcklig information om vad som ska ske, börjar det surra rykten om vad som ska hända, baserat på det de inte vet om. Därför kan man som VD, eller verksamhetsledare stämma i bäcken genom att vara den som äger informationen genom att kommunicera med medarbetarna. Ju mer information de får, desto lugnare kommer de att vara. Att säga; "i nuläget har vi ingen information, men vi letar.." eller något liknande, är ett sätt att försäkra sig om att det inte uppstår rykten eller missinformation om vad som ska hända.

2. Anlita packning, flyttstädning och uppackning

Bland det absolut bästa som man som verksamhetsledare eller VD som man kan göra när man ska flytta ett helt kontor, är att anlita en flyttfirma som både har flyttstädning och packning, transport och uppackning i sitt erbjudande av tjänster, det enklaste och mest praktiska. Att tänka att man ska spara på kostnaderna genom att till exempel har personalen som gör jobbet, är en ganska dum idé. Då är det mycket bättre att lägga på ett företag som gör arbetet åt en.

3. Så hittar du rätt städbolag

För att hitta rätt flytthjälp, kan du googla "flytthjälp Linköping, eller "flytthjälp" och den ort där du behöver den. Vill du anlita flyttbolaget för fler tjänster, såsom flyttstädning, googlar du "flyttstädning Linköping" eller "flyttstädning" och den ort där du behöver den hjälpen. Då får du förslag på företag som erbjuder det. Sedan är det viktigt att få offert och referenser på de bolag som du funderar på att anlita. Välj sedan den som är bäst.

11 Jan 2019

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.