​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Arbetet som snickare är varierande. Ena dagsnickareen kanske du jobbar hos en privatperson i Upplands Väsby, för att nästa dag lämna Upplands Väsby för ett storbygge i centrala Stockholm. Arbetet är också rörligt, och innebär att du inte sitter fast bakom ett skrivbord under en stor del av dagen.

Men det kan också vara tufft. Ibland kan du behöva arbeta utomhus i påfrestande väder, och ibland kan du få mjölksyra i armarna. Du kan också behöva lyfta tunga vikter, så det är viktigt att tänka på ergonomin för att arbeta på ett hållbart sätt.

En snickare som beskriver sitt arbete på ett internetforum skriver att den ena dagen sällan är den andra lik. Som någon slags referens har han därför valt att berätta om hur arbetsdagen såg ut dagen innan han skrev inlägget på forumet.

Han berättar att han är egenföretagare och börjar med att ta upp en fördel med det – han kan själv bestämma när han börjar på dagarna. Han skriver att han inte går upp innan solen, utan snarare att han går upp när han vaknar och äter en rejäl och nyttig frukost innan han börjar jobba.

Sedan åkte han iväg för ett möte med en byggherre och kom överens om att ta port paneler på en gammal fasad så att reparationer kunde utföras. Väl ute på bygget fick han reda på att övriga som jobbade på bygget inte var där. Genom ett telefonsamtal fick han reda på att de skulle bli en timme senare. Det gav honom tid att åka till affären för att köpa material och verktyg han inte hann köpa dagen innan.

Fönsterrenoverarna kom till byggplatsen ungefär samtidigt som han kom tillbaka från byggvaruhuset. När de började arbeta – började han också. Han började med att skära plywood för att tillfälligt täcka de delar som blottades när fönsterrutorna plockades bort. Nu passade på att mäta riktigt noggrant – eftersom han skulle göra jobb på fasaden kring fönstret, behövde det stämma på millimetern för att den nya rutan skulle gå in utan problem.

Därefter väntade en del städning. Som snickare får man vara van vid att städa löpande under arbetsdagen. Inte bara för kundens skull, som uppskattar att det ser bra ut, utan också för en egens skull. Som snickare arbetar man med många olika material, delar och verktyg. Det är lätt att det snabbt blir rörigt och oorganiserat om man inte håller ordentligt ordning under arbetsdagen. Han avslutar med att berätta om epoxymålning.

Hur blir man snickare?

Tycker du att arbetet som snickare verkar roligt? Det går inte riktigt att bli det över en natt, men utbildningen är i hög grad arbetsförlagd, och som regel kortare än mer akademiska program. Exakt hur möjligheterna ser ut beror på var du bor och hur gammal du är.

Ta Upplands Väsby kommun som exempel: Här kan finns ett byggymnasium där du kan gå och få en god grund att stå på när du senare ska bli lärling. I Upplands Väsby finns även vuxenutbildningar till snickare – precis som det finns i många andra kommuner i landet. Och så finns det gott om firmor där man kan praktisera och lära sig jobbet från grunden, en sådan är snickareupplandsväsby.nu

11 Feb 2019

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.