​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Att som företag ställas inför att anställa nytt folk är något som kommer med tudelade känslor. Nummer ett: det är roligt; man ser att verksamheten går bra och man ser att man är redo att ta nästa steg. Nummer två: det innebär en massa jobb; att anställa en ny person tar mycket tid i anspråk och en process som man inte kan fuska med. Av självklara skäl; fel person kan innebär att hela dynamiken i arbetsgruppen förändras och inte minst gäller detta då man ska tillsätta en person till en lite högre befattning i företaget.

Kort sagt, handlar det om en ”vanlig” anställd så kanske man har råd att se mellan fingrarna kring några mindre smickrande egenskaper – något som man inte kan göra då det gäller en chefsposition. Ett sådant jobb och en inledande chefsrekrytering kan vara oerhört krävande och svår – kompetens växer inte på träd och vidare så ska även andra egenskaper vägas in: empati kombinerat med hårda nypor, erfarenhet kombinerat med hunger och gärna rutin från liknande uppdrag.

Hur hittar man en chef? Alla har inte ledaregenskaper och en internrekrytering brukar av den anledningen inte vara att föredra. Vi har ett annat förslag och detta i form av att lämna över sin chefsrekrytering på entreprenad och låta en extern partner sköta allt kring denna.

Driver du ett företag i Stockholm och står inför en chefsrekrytering så finns det flertalet sådana företag som kan hjälpa dig genom hela processen och vara med dig från start till mål. En chefsrekrytering med professionell hjälp sker primärt genom tre stycken vägar:

  • Databas och register. Det rekryteringsföretag du anlitar har ett stort register av intressanta människor som kan vara intressanta för ett chefsjobb på ditt företag.
  • Kontakter. Man vet vilka kvalifikationer du söker och man kan hitta rätt genom ett stort kontaktnät.
  • Headhunting. Hör lite ihop med ovan nämnda punkt. Men; det kanske finns en person på ett annat företag som kört fast lite – men som skulle vara den ultimata lösningen för ditt företag.

Genom dessa tre punkter så kan din chefsrekrytering i Stockholm bli väldigt smidig där ditt enda jobb blir att delta vid slutintervjuerna. Intervjuer, tester, analyser, utvärderingar och andra tidskrävande moment är redan avklarade och du kommer att presenteras de absolut bästa kandidater som finns tillgängliga på marknaden.

20 Jun 2017

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.