​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Transporter med ledigt lastutrymme, kan matchas mot transporter i en GPS-baserad digital tjänst, som möjliggör att allt transportutrymme utnyttjas. Tjänsten minimerar antalet bilar.

Att köra runt med halvfulla bilar är varken bra för miljön eller ekonomin. Det blir en onödigt belastning på miljön samtidigt som de enskilda transporterna blir dyrare. Det finns uppgifter på att över hälften av alla lastbilar kör med ledigt lastutrymme. Det utrymmet skulle kunna utnyttjas för andra transporter och samköras. Det är ett effektivt utnyttjande av transporter. Att alltid se till att man kör med fullt utnyttjad transportkapacitet i bilen borde vara en självklarhet. Med nya digitala verktyg blir det möjligt. När en transport har lastat av, är det inte ovanligt att lastbilen kör tillbaka tom. Det innebär slöseri med tid och bränsle. Systemet kan matcha en transport tillbaka, så att bilarna aldrig ska behöva köra utan last.

Matchning mot kompletterande transporter

Det finns idag ett digitalt GPS-baserat system som gör att mängden bilar på vägarna kan minska. Man registrerar sig först på den digitala portalen. Där kan man följa alla registrerade transportfordon och hur mycket last de har. När du vill matcha en last sänder du en sändningsförfrågan, med uppgifter om var, när och hur mycket det rör sig om. Alla registrerade kan se förfrågan och kan svara på den med ett pris. Du kan då acceptera priset eller tacka nej till. När budet är antaget skickas en bekräftelse till köparen av transporten. Detta gör att priset för en transport ofta blir billigare än om den skulle transporteras enskilt. Läs mer om matchade transporter på denna webbsida: https://cargospace24.eu/ 

25 Nov 2020

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.