​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Driver du ett företag? Den som någon gång har haft eget företag som också har vuxit vet att den dagen som man växer och kan anställa personal har man startat en intressant resa. Kanske man har fördubblat inkomsterna under flera år och sett att man har möjlighet att anställa fler, som i sin tur har fördubblat inkomsterna, gör det att man kan växa som företag. Även om en tillväxt kan ge en fördubbling av inkomsterna för företaget, är det andra saker saker som behöver tas om hand för den som driver företaget och är ansvarig för att se till så att personalen har möjlighet att göra sitt bästa för företaget och för den egna karriären.

1. En större ekonomisk administration

När man är fler behöver man en större ekonomisk administration, som tar hand om allt större inkomst. Och med större inkomster ser man oftast till att få fler utgifter. Utgifter som fler löner, utgifter till allt som har med personal att göra. Plötsligt är man arbetsgivare och blir tvungen att betala stora summor för arbetsgivaravgifter, personalomkostnader och man blir tvungen att anställa en personalchef  som tar hand om alla frågor som har med personalen att göra.

2. Ett större kontor

När man blir fler kan man inte sitta i en liten källare i någon förort längre. Då behöver man större lokal och fler skrivbordsplatser, större utrymme där personalen kan sitta och vistas under arbetsdagarna. Behöver ni som företag hjälp med flytten? Varför inte anlita en flyttfirma i Stockholm? Här kan du läsa om en: https://www.flyttfirmanstockholm.se.

3. En större organisation

Förutom att man behvöer en större lokal, större administration kommer man att behöva en större organisation. Det kan innebära att man behöver få rutiner för hur man gör med inkommande post, med utbetalning av utgifter för hela kontoret, hur man fördelar arbetsuppgifter så att det inte blir kaos på arbetsplatsen och ingen vet hur saker och ting ska administreras eller ordnas.

Tillväxt kostar mer i början

De flesta företag ser att utgifterna ökar när man växer. Många företag kan uppleva att de drababs av växtvärk när de växer. Det vill säga, utgifterna ökar mer än intäkterna. Det kan göra att det kostar mycket att växa. Plötsligt har man många fler att betala ut löner till, personalutgifterna skjuter i höjden, och med fler anställda behöver men större kontor som kostar mer. Så ska ett företag växa, behöver man tillsätta mer pengar till tillvästen.

15 Jun 2019

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.