​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Ska du flytta till Västerås? Staden har på kort tid, efter förlusten av stora delar av ABB, återhämtat sig och vuxit sig till samma storlek som Örebro. Här finns numera studenter som studerar vid någon av Mälardalens högskolas filialer, här arbetar folk på ICA, Hennes & Mauritz och några andra större företag. Här finns närheten till Mälaren och fin natur.

Är det en hel firma som ska flytta till Västerås, handlar det ofta om att personalen ska flytta med. Flera kan då välja att sluta på företaget, så det brukar vara läge att rekrytera fler som ska arbeta på företaget. Inför flytten gäller det att ge så mycket information som det bara går så att så många som möjligt får chansen att ställa om till ett nytt ställe.

Viktigt med flyttstädningen av den gamla lokalen

Även ett kontor behöver flyttstädas ordentligt. Det brukar bli en del smuts när det är personal som huserar på ett kontor, då det sällan brukar vara personal som tar ansvar för städning och att hålla ordning. Då är det bäst om man anlitar en städfirma som tar hand om flyttstädningen. Det är ju så viktigt att städningen blir genomgripande när man flyttar från ett kontor. Annars kan hyresvärden anlita en flyttfirma som gör flyttstädningen och sedan har firman att betala för flyttstädningen och man har ingen chans att välja till vilket pris. På ett kontor blir det ofta smutsigare än i en bostad, då personal tenderar att inte känna ansvar för städning och hur mycket som de smutsar ner och använder kök och badrum.

Anlita flyttfirma för flyttstädning

Ibland kan man anltia samma flyttfirma som hjälper en att flytta alla saker. Många erbjuder allt som kan ingå i en flytt; packning, flyttstädning, magasinering, transport till återvinning, uppackning och så vidare. Då kan det vara praktiskt att anlita en och samma firma som tar hand om allt från A till Ö. På så sätt slipper man hålla kontakten med olika personer och ska komma ihåg alla olika namn och nummer. Anlitar man en och samma firma för alla de olika tjänster som kan behövas i en företagsflytt, så blir det mindre krångligt och bökigt. Det är då en och samma person som ansvarar för hela flytten och som gör allt som krävs för att man ska kunna komma till det nya kontoret i Västerås, och bara börja jobba när hela flytten är genomförd. Det är bekvämt och praktiskt.

9 Jan 2020

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.