​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Rullar allt på i invanda mönster på ert företag? Det brukar ha en förmåga att göra så, de anställda jobbar på med sina uppgifter och låter dagarna gå. Omsättningen är bra, men relativt orörligt och det där sista lilla saknas för att ni ska nå nästa nivå. En nivå som ni har kapacitet att nå, men som ändå är så långt borta. Tristess på jobbet är inte alls ovanligt och som företagsledare måste man inse att detta är en fiende till lönsamhet.

Så fort en anställd har tråkigt så kommer också den egna prestationen att bli sämre. Har fler än en anställd tråkigt - ja, då kan det handla om en katastrof. Vi tänkte ge några förslags om kan ge kickar och som kan tillföra lite frisk luft och energi. Tips som kan mota tristessen i dörren och göra att steget till nästa nivå gällande lönsamhet inte blir fullt lika högt. Låt oss börja:

  • Anlita en målare Gå in i vilken affärslokal eller kontor som helst i Stockholm och du kommer att se en färg som genomgående i alla dessa: vitt, vitt och åter vitt. Visst, vit är en färg som är perfekt som fond och som ger möjlighet att matcha mot i stort sett vad som helst. Ett säkert kort - men ett trist sådant. Vi anser att en målare kan göra en enorm skillnad. Vad vill ni addera? Ny energi. Vilka färger ger detta och vilka färger finns i exempelvis er egen logotyp. En målare kan hjälpa er att få en arbetsplats som säger någonting om ert företag - och som ger en känsla av vi . Man jobbar för samma företag, man har fått en genomgående färg målad av en målare och man känner sig som en del av ett lag. Färgen blir i det här sammanhanget en slags matchtröja. Här finns en etablerad målerifirma att kontakta.
  • Afterwork För att ytterligare förstärka känslan av att man tillhör ett lag så måste man också bjuda till. Vad sägs om en afterwork som obligatorisk en gång i månaden - på företagets konto? Det behöver inte innebära en helkväll; någon öl och ett glas vin samt lite allmänt samkväm räcker.
  • Utveckling och samtal: Din viktigaste uppgift är att se till att varje enskild anställd trivs med sitt jobb och sina arbetsuppgifter. Det ser du till att göra genom att gå direkt till källan: hur mår du, trivs du med jobbet, vill du göra någonting annat - kan vi hjälpa dig att nå den arbetsuppgiften genom exempelvis internutbildning? Se till att samtala och följa upp med alla. Varje samtal - och berömmande ord - ger energi.

Där hade vi några handfasta tips kring hur man kan vända en negativ trend och få en lite mer inspirerande arbetsplats. En plats som de anställda längtar till (i den mån det är möjligt - det handlar trots allt om jobbet) och där de är beredda att göra det där lilla extra för varandra.

8 May 2018

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.