​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Barberare har upplevt en ökad efterfrågan på senare år i och med det som ofta kallas för skäggboomen. Att bära skägg har ökat väsentligt i popularitet. Likaså har intresset för att vårda det, fläta det och frisera det ökat. Det är därför inte särskilt märkligt att det dyker upp fler och fler barberare runt om i landet. Särskilt tydligt blir det i storstäder som Stockholm och stadsdelar som Södermalm och Kungsholmen. Både Södermalm och Kungsholmen har fått barberare som etablerat sig i stadsdelarna den senaste tiden.

Men vad gör egentligen en barberare?

En herrfrisör

Vissa tror att en barberare endast sysslar med skägg. Så är dock inte fallet. En barberare är en herrfrisör som även tar hand om ansiktshåret. Främst är det ett kreativt och skapande hantverksyrke med mycket kundkontakt. En barberare använder sig av många olika tekniker, produkter och behandlingar. De flesta frisörer klipper både män och kvinnor. En barberare är dock inriktad just på män.

Arbetsmiljö

Vanligtvis kommer frisörer i kontakt med många olika kemiska produkter, varav vissa kan vara allergiframkallande. Det här är ett problem i branschen som aktivt behöver beaktas av frisörerna. En barberare har dock säkerligen mindre kontakt med dessa typer av medel, vilket ofta kan vara hårfärger eller blekningsmedel. En barberare hanterar istället kanske oljor och balsam för skägget.

Stressigt

Barberaryrket kan ibland vara stressigt. Jobbar man som barberare i till exempel Kungsholmen i Stockholm, där skäggtrenden märks av väldigt mycket, kan det ibland bli många kunder och lite tid. Å andra sidan kan stress upplevas för att man inte har tillräckligt med kunder. Att hitta en balans i kundflödet är ofta svårt för en barberare.

Fysiskt påfrestande

Barberaryrket kan vara påfrestande för vissa delar av kroppen. Främst är det nacke, axlar, rygg och ben som belastas hårt. För en barberare är det viktigt att hitta bra arbetspositioner och att bära goda skodon som är skonsamma mot fötterna och benen.

Arbetstider

Jobbar man som barberare gör man det förmodligen främst dagtid, vardagar. Många salonger har dock öppet på kvällarna. Likaså har de flesta salongerna öppet på helgerna, då särskilt många väljer att boka en tid.

Arbetsmarknad

Som nämnt ovan har en skäggboom märkts i nästan hela landet. Således har efterfrågan på barberare ökat en hel del. Bland annat har barberare etablerat sig i Kungsholmen och på Södermalm i Stockholm och i flera stadsdelar i Göteborg och Malmö. En erfaren barberare bör vara eftertraktad på arbetsmarknaden just nu.

21 Jun 2017

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.