​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

I Solna finns ett antal verksamma flyttfirmor. I den här texten har vi tittat på tre av dem, och tagit reda på vad deras kunder säger om dem. På nätet finns flertalet olika plattformar där privatkunder ger både ris och ros till olika företag de använt sig av. Dessa plattformar har vi tittat på. Vi kommer inte att nämna några namn på firmorna, eftersom syftet är undersökande. Kom ihåg att det aldrig går att lita helt och hållet på dessa recensioner, men med tillräckligt stort underlag finns det skäl att dra en slutsats om vilken upplevelse man, ungefär, kan vänta sig.

Den första flyttfirman

Den första flyttfirman i Solna vi tittar på har 4,9 i betyg av 5. Till en början syns enbart goda betyg, med omdömen som ”trevligt bemötande”, ”proffsigt” och ”rekommenderas varmt”. Ägare eller personal från firman har varit snabb med att svara på dem alla, ofta personligt och med trevliga hälsningar. Det krävs en hel del scrollande för att hitta en recension som inte ger högsta betyg. Även i den kortfattade recensionen, som fick 4 av 5, fanns inget som pekade på att firman gjort något klandervärt. Först när vi kommer till en recension som skrevs för nästan två år sedan, kommer ett kritiskt omdöme. Användaren ger betyget 3 av 5 och skriver visserligen att personalen var trevlig och att ingenting gick sönder, men påpekar samtidigt att flytten skedde ”ganska långsamt”, ”osystematiskt” och ”ineffektivt”. En representant från firman svarade dagen efter, där han säger att arbetsledaren under användarens flytt är oförstående till kritiken.

Den andra flyttfirman

Den andra flyttfirman i Solna vi tittar på har inte i närheten lika många recensioner som den första firman. Det enda omdömet vi hittar är anonymt och ger högsta betyg utan någon motivering. En enda recension från en anonym användare är givetvis ett för tunt underlag för att kunna dra några riktiga slutsatser. Det kan helt enkelt vara ägaren, någon på företaget eller en vän som har satt det här betyget.

Den tredje flyttfirman

Den tredje flyttfirman i Solna har inte heller särskilt många omdömen, och underlaget är egentligen för litet för att några större slutsatser ska kunna dras. Av ungefär 10 omdömen som finns på nätet är det inte en enda som ger under 5 av 5 i betyg. Ju färre omdömen det finns, desto mindre av ett projekt är det för firman att förfalska dessa. Det finns inget som pekar att recensionerna har förfalskats just i det här specifika fallet, men det vore inte särskilt svårt eller tidskrävande att göra, om någon skulle vilja göra det. Läs mer om flyttfirma i Solna på denna site.

1 Mar 2018

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.