​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Ska företaget flytta? Hur ska flytten genomföras? Ska företaget anlita en flyttfirma för själva flytten och en städfirma för själva flyttstädningen? Det är absolut det bästa alternativet om företagsflytten ska gå smidigt. Det brukar inte vara särskilt populärt att be personalen att sköta en sådan flytt.

När man ska anlita en städfirma för sin flyttstädning är det ju viktigt att välja den som är bäst på det. Är företaget i Norrtälje, kan man börja med att googla "flyttstädning Norrtälje" så att man får några kontaktuppgifter för de städfirmor som erbjuder just flyttstädningar i Norrtälje.

Viktiga kriterier som ska uppfyllas

När man sedan ska välja en duktig städfirma så kan man leta efter några viktiga kriterier som ska uppfyllas. Ger företaget garantier på att flyttstädningen blir godkänd? Har de en F-skattsedel så att Rut-avdraget blir giltigt? Är de duktiga på sin flyttstädning? Här kan man själv kontrollera företagets referenser. Man kan ta kontakt och fråga dem om de ger garantier, vilket innebär att de städar tills hyresvärd eller nästa boende blir nöjd. Att städfirman har egen F-skattsedel är viktigt för att man som kund ska få göra Rut-avdraget med en sänkning av arbetskostnaderna. Vissa städfirmor städar inte riktigt som man skulle kunna önska. De som tar uppenbart för lite betalt, bör man inte lita på.

Vissa städar knappt

Det finns de som tar så lite betalt att det är orimligt att det skulle kunna vara en rimlig kostnad.  det är städföretag som tänker att de är så billiga, att kunden får det som hon, eller han betalar; har man då ett lågt pris, så får man ingen riktig städning – och då kan man ju undra varför man ska anlita dem överhuvudtaget? Det är bäst att inte alls anlita dem så vet man att det blir ordentligt städat i stället. Så lämna de riktigt billiga städfirmorna åt sitt eget öde, det är bättre att anlita en städfirma som verkligen ser till att städa ordentligt och hellre betala ett bra pris för deras arbete.

Viktigt med noggranna städare

När det kommer till städning är det viktigt att de som städar, gör det så noggrant som det bara går. Det är också roligare både för dem som ska flytta in i de nya lokalerna och för det företag som ska betala om man har anlitat en städfirma som har gjort ett riktigt bra jobb och som lämnar efter sig ett skinande rent kontor, rena ytor och som har gjort det skinande och blankt.

8 Mar 2020

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.