​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Företagslokaler finns alltid - men frågan är vad just ert företag behöver för lokaler.

För småföretagare så kan det räcka med att hyra några kontor på ett kontorshotell. Det är extremt smidigt för det lilla företaget som inte är redo för nästa steg - dvs. en egen kontorslokal. Men för större företag så kan det vara viktigt att ha bra företagslokaler.

Vad är bra företagslokaler?

En bra företagslokal är anpassad för företagets ändamål och hjälper företaget att växa. För ett företag med mycket kundmöten så kan det vara viktigt med ett stort, fint och centralt kontor. För företag som inte har så mycket kundbesök eller möten med externa personer så kan en mindre lokal i lite sämre skick utanför tullarna fungera. Allting beror alltså på vad just det aktuella företaget har för behov. Alla företag har olika behov och om man tar hjälp av en mäklare som är inriktad på företagslokaler så finns det gott om hjälp att få. Företagsmäklare kan hjälpa företag att hitta lokaler som är lämpliga för just deras företag och som passar deras budget.

Byta lokaler

För de företag som känner att det är dags att byta lokaler - antingen för att den nuvarande är för dyr eller för att det ska hjälpa företaget att växa - kommer behöva hjälp med flytten. Att flytta ett helt företag tar tid och det kan göra att många viktiga arbetstimmar försvinner. Tid är bristvara hos många företag och därför väljer många att ta extern hjälp med sådant som just stjäl ovärderlig tid från personalen. För att en företagsflytt ska gå så smidigt som möjligt så kan man ta hjälp av företag som sysslar med just företagsflyttar. De ser till att flytten går smidigt och ser till att allt är på plats när personalen kommer till den nya lokalen. Tack vare dessa företag kan ditt företag återgå till arbetet mycket snabbare, utan att slita på din egen personal för att de ska hjälpa till onödigt mycket vid en företagsflytt.

Det är inte bara jobbigt att genomföra en företagsflytt - det kan även påverka personalen mycket. Ny miljö i ett nytt område kan göra att personalen har svårt att komma till ro i början och då vill du som ägare inte förstöra detta genom att låta personalen sköta flytten. Det kommer göra personalen trötta och motverka höjd motivation för att jobba hårdare och mer effektivt. Låt hellre personalen ha ledigt i 1-2 dagar för att ett professionellt företag ska sköta flytten smidigt. Din personal får dessutom vila upp sig och är redo för de nya utmaningarna i de nya lokalerna. Med andra ord - ta hand om din personal, de är ju dem som ska sitta i de nya lokalerna och ta ditt företag till nya höjder!

Om ditt företag är i behov av ett företag som sköter företagsflyttar kan du kontakta dessa: www.företagsflyttstockholm.com

26 Jul 2017

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.