​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

takNär man anlitar en takläggare handlar det ofta om ganska stora jobb. Att byta ut ett tak kan kosta flera tiotusentals kronor, och det gäller således att man hittar en firma man känner förtroende för. Ett av de bästa sätten att hitta hantverkare på i allmänhet, är genom rekommendationer och referenser. I den här texten tittar vi lite närmare på vilka olika typer av referenser det finns.

Vänner och bekanta

Det här är kanske det tryggaste sättet att hitta en takläggare på. Om din vän, eller någon annan du litar på, har haft goda erfarenheter med en särskild hantverkare, är sannolikheten att du också kommer ha det. De har inget intresse av att säga att firman är bra om den inte är det. Detta till skillnad från firmornas annonser och reklam – där man gärna framhäver sig själv som billigast eller bäst i staden.

Se bara till att fråga vänner i samma stad. Bor du i Eskilstuna vill du gärna inte fråga någon från Västerås. Visst går det, men det kommer att innebära en del resekostnader för dig och alltså bli onödigt dyrt.

Hemsidor och plattformar för recensioner och omdömen

På nätet finns ett antal sidor där man kan titta på omdömen och recensioner av kunder till firmorna. Det här är kanske inte lika säkert som en referens från en vän du litar på, men det kan åtminstone ge en fingervisning. Om du bor i Eskilstuna och hittar en takläggare med många negativa recensioner, kanske det är värt att anlita någon från Strängnäs som verkar ha fler nöjda kunder. Visst kan det läggas till lite resekostnad (det är tre mil mellan Strängnäs och Eskilstuna) – men ett undermåligt takarbete blir betydligt dyrare att åtgärda. Huvudsaken är att det känns tryggt att jobba med den du anlitar.

Tänk på att det inte är omöjligt att manipulera dessa kommentarsfält. Många gånger kan det faktiskt vara riktigt enkelt, men det beror lite på vilket skydd plattformen har också. Som regel krävs inga tunga verifikationer, utan användare kan enkelt registrera sig och skriva en recension under falsk profil. Därför är det bra att ta helhetsbetyg med en nypa salt om det inte finns ett stort underlag. Det är då ofta tämligen enkelt att manipulera. Ett större underlag kräver dock mer energi att manipulera, och är således något säkrare att lita på.

Sociala medier

Titta gärna på takläggarens konton på olika sociala medier. Tidigare kunder brukar vara villiga att dela med sig av sina erfarenheter (såväl goda som mindre goda) företagens konton. Här kan du hitta avgörande information.

 

 

 

22 Jan 2019

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.