​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Tunghantering – vad är det? Egentligen är det precis vad det låter som; man hanterar helt enkelt tunga saker. Det kan handla om allt från kassaskåp, stora betongmoduler, flyglar eller tak som ska lyftas. Till alla tunga saker som ska förflyttas, krävs en lift, en skylift eller vanlig kran. Man kan se dem i hamnar, där de sträcker sig mot skyn. På båtarna finns ofta stora kontainrar som behöver lyftas över från fartygen till hamnen och som sedan fraktas vidare inåt landet. Har man på samma sätt behov av att lyfta stora och skrymmande saker ska man inte försöka göra det på egen hand. Eftersom lyft av tunga och stora saker kräver stora maskiner, är det lika bra att överlåta sådant till proffsen. Arbetar man med lyft av tunga saker vet man hur de lättast kan förflyttas.

Ska man flytta är det bäst anlita en flyttfirma

Vid flytt av många saker, har man ett stort kassaskåp, instrument eller stora möbler som ska flyttas, är det inte någon bra idé att flytta på sakerna själv. Vet man inte hur man lyfter och bär kan man skada ryggen. Många som i unga år har skadat ryggen får senare svårigheter med ryggen. Det kan ge bestående men som kan vara svåra att rätta till senare. En dålig rygg kan ge sämre livsvillkor och i värsta fall leda till förtidspensionering. Inget är värt en förstörd rygg. Man kanske kan tycka att ett snabbt lyft inte spelar så stor roll, just när det sker i stunden, men känner man till de långtgående följderna ska man hellre tänka efter innan man lyfter. Man ska därför alltid ta till hjälp ett flyttföretag som kan komma med en stor lyftkran när det kommer till lyft av stora, tunga saker.

Anlita ett proffsigt företag för de tunga lyften

Ska man hitta ett proffsigt företag som kan hjälpa till med de tunga lyften kan man googla "tunghantering" och sedan skriver man den ort man bor i, till exempel "Stockholm", eller ett annat ortsnamn. Skriver du så i Googles sökfält får du sedan flera förslag på företag som jobbar med tunghantering. Det bästa man kan göra efter det är att ta kontakt med något av dessa och fråga dem om offert – för att veta vad det kostar att alita dem och om referenser – för att få veta om de är vettiga på företaget och lätta att göra med, eller om de är konstiga på något sätt.

20 Jul 2018

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.