​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Som företagare så blir man snabbt varse om att den lokal där man bedriver sin verksamhet inte är definitiv. Det är trots allt få förunnat att sitta i samma lokal eller i samma kontor under en längre tid och ser man till exempelvis Stockholm så är denna möjlighet ofta exkluderat till några få företag. Verksamheten – oavsett inom vilket område – pendlar alltid och produktionen går upp- och ner; något som gör att man ibland måste byta till en större lokal – ökad produktion ger fler anställda – eller en mindre sådan på grund av det motsatta.

Att vi nämnde just Stockholm kom inte av någon slump – det är där det finns flest företag i Sverige och det är där som således dessa flyttar sker mest frekvent. Hemligeheten här är att man som företagare – oavsett om man byter till en större eller till en mindre lokal – direkt kan ta upp sin verksamhet på det nya stället utan att tappa alltför mycket i sin egen produktion. Det är naturligt att en del växtvärk förekommer; de anställda måste installera sig och känna sig hemma i exempelvis ett nytt kontor; men det får inte bli alltför långa avbrott då dessa som regel är väldigt dyrbara. För att kunna genomföra en kontorsflytt i Stockholm så krävs det allstå att man som företagare hittar rätt firma för ändamålet.

Det som är knivigt om man jämför en vanlig flytt – hemma hos en privatperson – med en kontorsflytt så är det själva bohaget. Ska man flytta ett vanlig bohag så handlar det om att kanske en- eller två stycken kartonger kräver extra omsorg – vid en kontorsflytt så är nästan allting man bär av känslig natur. Detta i kombination med att flytten i sig – av ovan nämnda skäl – måste ske snabbt och effektivt gör att många flyttfirmor tar sig vatten över huvudet. Det vill säga; de åtar sig jobb där de ska flytta till företag och slarvar – kanske tappar eller har sönder datorer – och i och med detta så förstör de också för den firma som anlitat dem.

Som företagare är detta naturligtvis en katastrof och om man ska ge något tips gällande kontorsflytt i Stockholm – om du som företagare någon gång ställs inför en sådan – så handlar det om att genomföra en undersökning innan man anlitar ett flyttföretag.

Var noggrann innan du skriver ett kontrakt

Det som krävs här är att man kollar upp dels vilka olika företag i Stockholm som erbjuder denna tjänst, men också att man verkligen ser över vilken kvalitet de håller. Här måste man således kontakta tidigare kunder – referenser – något som det finns gott om i Stockholm i och med de skäl vi nämnde ovan i texten. Man får – som företagare – alltså lov att kontakta kollegor och konkurrenter som genomfört en kontorsflytt och höra sig för vilken firma de anlitat samt hur de upplevt arbetet.

Det viktiga här är inte det rent ekonomiska utan att arbetet verkligen sker korrekt – pengarna du lägger på en kompetent flyttfirma kommer du ändå att tjäna ihop i och med att du direkt kan återuppta verksamheten utan att tappa onödigt tid. Gör din research och gör rätt val.

5 Jul 2017

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.