​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Sommaren i år har haft mycket övrigt att önska. Kallaste julimånaden på årtionden, regn, rusk och grått. Det har inte direkt varit inbjudande att sitta ute och njuta när man ska ta en lunch med sina kollegor eller en middag med vännerna.

Du som driver restaurang har säkert märkt att affärerna har blivit lidande då färre gäster har fått plats. Där du i normalfallet kan servera gäster både inne i restaurangen och ute på uteplatsen har du bara haft gäster i ena delen.

Glasa in din uteservering

Som tur är så finns det en relativt enkel lösning på problemet; glasa in uteserveringen! Många restaurangägare har vindskydd, men de hjälper inte så mycket när det är under tio plusgrader och regnar. Då behövs det ett ordentligt rum för att folk ska trivas. Samtidigt vill du inte bygga vanliga väggar då det kommer att göra det mörkare inne i resten av restauranglokalen.

Bättre är istället att bygga ett inglasat uterum och gärna med skjutbara väggpartier så att det går att öppna upp när det väl blir varmare igen. Så kan du dessutom skapa en längre utesäsong. Vill du vara säker på att bibehålla ljusinsläppet väljer du förstås ett glastak till utbyggnaden. Så kan man verkligen skapa en känsla av att vara ute året runt.

En mysig middag med snöflingor som singlar ner utanför blir möjlig tack vare golvvärme och när våren och sommaren tågar in igen öppnar du enkelt upp glassidorna och fönsterluckor i taket för att släppa in luft.

Det här är ett mycket smart sätt för att skapa extra restaurangyta utan att tumma på möjligheten att erbjuda en attraktiv utemiljö.

Ett bättre alternativ vid starkt trafikerade vägar

Ett inglasat uterum är ett bättre alternativ om din restaurang ligger mot en starkt trafikerad gata. Det är trivsammare för gästerna att sitta i ett skyddat utrymme istället för direkt ut mot gatan och ger dig möjlighet att reglera dörrarna om du märker att det blir för högljutt av bilarna utanför.

Kort sagt, en inglasad uteplats är en investering som kommer att löna sig då du får tillgång till hela din restaurangyta året runt.

 

18 Sep 2017

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.