​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Den som har företag i Uppsala och behöver flytta bör tänka på allt som berör själva personalen vid en flytt. Om man är företagsledare och ser ett behov av att flytta, och vill ha med sig personalen, bör man tänka på vad det innebär för deras del. För det första bör en företagsledare, eller verksamhetsledare tänka på att en flytt för företaget inte bara är en flytt av saker och ting. De flesta företag har personal, och personal är ju människor. De som är anställda bör få så mycket information om flytten som det bara går. De bör bli vänligt inställda till att de ska byta adress, få en annan arbetsplats, än den som de är vana vid. Ska personalen välja att stanna kvar, är det viktigt att förbereda dem på det.

1. Informera så mycket du kan om flyttplaner

Om man vill ha med sig personalen på att kollegiet ska flytta, är det viktigt att informera så mycket man bara kan om de flyttplaner som man har. Även om man inte vet något, eller inte har någon ny information om själva flytten, kan man tala om det. Det är bätttre att säga att man inte har någon ny information att ge, än att inte berätta det. Annars kan personalen undra vad det är som händer och blir frustrerade.

2. Informera om den nya adressen

När man väl vet vilken ny adress det blir, bör man informera personalen om vart företaget ska flytta. I sammanhanget bör man lyfta fram alla fördelar med den nya adressen. Personalen måste få tid på sig att smälta den nya informationen och vänja sig vid tanken på att få en ny adress som de ska pendla till varje vardag.

3. Låt personalen vara delaktig i planering

När adressen är klar och man vet vilken lokal det ska bli, kan man, som företagsledare, involvera personalen i planeringen av hur man ska sitta, vilka slags kontor man önskar sig, om hur man önskar sig eventuell matsal och liknande. Ju mer delaktig som personalen känner sig, desto mer fördelar ser de med själva flytten.

4. Själva flytten och genomförandet

När det sedan är dags med själva flytten, packningen och flyttstädningen, är det viktigt att det går så smidigt som möjligt. Vissa företag tycker att det är personalen som ska utföra själva flytten, men det är sällan en bra idé. Många kan varken packa på ett bra sätt, eller flyttstäda så att det blir godkänt. Då är det bättre att anlita ett flyttföretag som tar hand om allt med själva flytten eller enbart delar av den. Om du har behov av att anlita ett företag för sjåälva flyttstädning i Uppsala kan du läsa mer på: https://www.flyttstädninguppsala.net.

6 Apr 2019

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.