​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Drar du upp rötterna och flyttar? Kul men krävande. Notera att slutstädningen är en av många punkter på att-göra-listan. Kolla reglerna och skaffa marginaler både för tid och kostnad.

Ett nytt jobb, studier eller en kärleksrelation. Alla är bra anledningar att flytta på sig och söka sig till en annan ort. En del tycker det är obehagligt att börja om på nytt, andra gör det frivilligt, ofta och gärna. De flesta håller nog ändå med om att det är påfrestande. Så många saker som ska koordineras, innan du kan börja packa upp kartongerna på din nya adress. Vad ska med? Får älsklingsfåtöljen plats? När går flyttlasset? Ska du sälja bostaden eller säga upp hyreskontraktet på gamla stället? Att notera alla punkter i kalender, på papper eller digitalt rekommenderas varmt. Lägg allting tidigare än du tror är nödvändigt. Det är mycket bättre än att det blir bråttom på slutet. Om du kan påverka det, vill säga.

Vem kan du lita på?

Det kanske har gått några år sedan du senast använde en flyttfirma eller en professionell flyttstädning. Eller gjorde du jobbet själv tillsammans med familj och vänner? Då kan det vara på sin plats med lite information om hur branschen ser ut nu för tiden. I och med att det blev möjligt att göra ROT-avdrag har utbudet ökat. Men det har också blivit enklare att jämföra olika firmor. Du kan hitta kommentarer och betyg om de flesta av dem på internet. Om du har gjort en husaffär eller sålt en bostadsrätt kan din fastighetsmäklare komma med tips. Ibland samarbetar mäklarhusen med flyttstädarna i färdiga paketlösningar. Du kan lätt begära in offerter och jämföra olika erbjudanden också.

Vad ingår normalt?

Hos Mäklarsamfundet finns en lista på vad du kan förvänta dig i samband med städ och rengöring. Listan är en bra utgångspunkt dels för att själv se vad som är ditt ansvar men dels också vad du kan förvänta av andra. En del väljer att lägga en text om detta till köpehandlingarna. Då kan ingen komma undan och säga att de inte visste vad som krävs. Här är några tips på var du kan kontrollera att rengöringen har följt reglerna: Kika bakom element och bakom spis och kyl, se om golvbrunnar i dusch och badkar är fräscha och kolla efter damm eller spindelväv i tak och ovanpå garderober eller köksskåp. Naturligtvis ska bostaden vara tömd på möbler och grejer. Det gäller även förråd och garage.

17 Feb 2020

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.