​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Är det dags att flytta i Solna? Inte alla känner till Solna, men det är en förort till Stockholm och tillhör det man kallar för Storstockholm. Tätbebyggelsen i Stockholm är så pass stor att man inte längre ser någon gräns mellan det som är Stockholm och det som är orter kring Stockholm. Här finns Råsunda, den gamla fotbollsarenan som de flesta fotbollsfantaster har besökt vid otaliga fotbollsmatcher. I stället har man uppfört Friends arena för alla fotbollsmatcherna. Här finns även tingsrätt, och Skandinaviens största inomhusgalleria; Mall of Scandinavia.

Bestäm hur du ska flytta

Att flytta innebär otroligt mycket arbete. För det första ska allt packas, säljas eller skänkas bort. För det andra ska allt i bostaden rengöras så att inte den minsta fläck finns kvar till nästa bostadsägare eller hyresgäst. En flyttstädning innebär stora krav på perfektion. En hyresvärd går efter flyttstädningen och kontrollerar den. Är det en ny bostadsägare, till till exempel en villa kan bostadsägaren klaga på den och har rätt att anlita städfirma som kommer och flyttstädar och sänder dig räkningen, om man har avtalat om en flyttstädning i enlighet med Mäklarsamfundets regler i avtalet om bostadsköpet. Då är det bättre att själv anlita flyttstädningsfirman så får man dra av på städningen i Rut-avdraget, istället.

Ska du frakta alla sakerna själv?

Ska du anlita även en flyttfirma som fraktar alla sakerna? Då kan man i vissa fall be dem även utföra flyttstädningen när man ändå anlitar en flyttfirma. Många flyttfirmor erbjuder hela paket när de flyttar åt sina kunder. Både flytten och flyttstädningen är avdragsgilla i Rut-avdraget. Det är mycket behändigt och underlättar för alla som ska flytta. Observera att detta gäller endast privatpersoner, inte för företag. En del företagare utnyttjar sin befintliga personal att sköta en företagsflytt, vilket sällan är någon bra idé. Har man en personalstyrka som är duktiga IT-tekniker, ingenjörer, ekonomer eller vad man nu sysslar med, är de sällan duktiga på att flytta saker och ting, eller är duktiga på flyttstädningar. Då bör man istället skona personalen för flytten och anlita andra professionella för flytten.

Googla "flyttstädning Solna"

Googla "flyttstädning Solna" för att få tag i en bra flyttstädningsfirma som erbjuder sina tjänster till flyttstädning för företag. Kontrollera de olika städfirmorna på samma sätt som andra leverantörer av tjänster. De arbetar alla mer eller mindre bra. En flyttstädning ska nämligen vara prickfri för att godkännas av hyresvärden. Här kan du läsa mer om en städfirma som erbjuder flyttstädning i Solna: https://www.flyttstädningsolna.nu.

28 Jul 2019

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.