​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Dags flytta kontoret utomlands?

Är det dags att flytta kontoret utomlands? Om det är så att nästa steg för ditt företag är en utlandsflytt, är det några saker som du bör ta reda på innan du går vidare och bestämmer dig för den. Här går vi igenom steg för steg vad som krävs när du ska flytta företaget till utlandet.

Ta reda på fakta innan etablering utomlands

Om det är så att man funderar på att etablera sig utomlands är det viktigt att ta reda på alla fakta först. Finns det en marknad för företagets produkter? Vill man starta endast en filial, eller ett nytt dotterbolag? Vilket av de två alternativen beror på det nya landet, och vilka regler man har för etablering av nya företag. Är det en alltför krånglig process att öppna en filial i det nya landet kan man starta ett dotterbolag i stället på plats. Det kan i vissa fall vara enklare ifall man startar ett helt nytt bolag på plats i det nya landet.

Det nya landet kan ha mer eller mindre enkel lagstiftning för etableringar. Då är det viktigt som företag att först ta reda på all lagar och regler som gäller om man väljer att etablera sig där. Det bästa som man kan göra först är att pröva efterfrågan i  det nya landet via en ny hemsida. Ser man då att det finns tillräcklig efterfrågan och att antalet beställningar växer så pass mycket att det kräver en närvaro på plats, kan man sända dit en person, eller välja att anställa en person som är villig att starta antingen en filial på plats eller så startar man ett dotterbolag på plats. 

Franschising lättaste sättet att växa utomlands

Man kan växa och etablera sig på nya ställen genom att växa som franschising-företag. Då har man som företag full rätt att bestämma över produkterna, marknadsföringen och hur man organiserar företagets struktur. För den som antar utmaningen att etablera ett franschising-företag innebär det att "härma" moderbolaget så att man inte ser att det är ett annat företag. Man kan kalla det som en kloning av moderbolaget. Några kända sådana franschising-företag är Mc Donalds, Starbuck, Body shop och många andra franschising-företag.

Om man inte vill knoppa av sitt bolag med ett nytt dotterbolag, eller som ett franschising-företag, kanske man själv vill flytta företaget utomlands. På så sätt är man med och styr etableringen, och allt som har med företaget att göra på ett helt annat sätt, liknande en öppning av en filial i det nya landet. Som ägare till företaget har man full insyn och kontroll av företaget. Kanske man vill flytta mycket av det som man har på plats? Ta då kontakt med en flyttfirma som kan flytta företagets tillhörigheter och sköter det spå smidigaste tänkbara sätt. Läs mer här: https://www.utlandsflytt.net.

12 Apr 2019

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.