​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Det blir en allt vanligare syn med olika utegym i till exempel parker, grönområden och i trädgårdar. Fler och fler upptäcker det sköna och praktiska med att träna ute i det fria. Många av maskinerna är uppbyggda på så sätt att man använder den egna kroppstyngden. Det gör att det är en skonsam träningsform. Lägg därtill att man tränar gratis och hela tiden får frisk luft istället för att trängas i ett svettigt och trångt gym till en hiskelig kostnad. 

Effektiv träning

Ett utegym erbjuder trevlig och allsidig träning. Vanliga gym blir lätt ensidiga eftersom maskinerna fokuserar på enskilda muskelgrupper. Då blir det lätt att man bara tränar till exempel armar som anses roligare än till exempel rygg och ben. Det gör att man kan få skador och dålig fördelning mellan olika muskelgrupper. Detta kan även göra att de kroppen ser opropotionerlig ut.  

Med ett utegym blir det en mer allsidig träning som snabbt ger resultat. Därför passar utegymmet för alla. Det gäller även ungdomar, äldre, handikappade och de som behöver rehabträna efter skador.  Det fungerar också utmärkt som komplement till annan träning.

Utomhusträning motiverar

Det brukar vara bra för motivationen att träna utomhus. Det gör även det lättare att bedriva själva träningen eftersom man inte behöver åka till gymmet, byta om och duscha efter. Det är bara att gå eller springa till utegymmet och sedan gå hem och duscha i lugn och ro. Det går också bra att träna året runt, lite beroende på vädret såklart. Det är bara att klä sig varmare vid behov.

Har man utegymmet på egna tomten är det enkelt att få tid till träningen då barnen kan leka på tomten bredvid. Träningen blir något naturligt och roligt istället för ett måste som tar lång och måste planeras.

Säker och hållbar konstruktion

Utegymmen är kraftiga och har en lång hållbarhet. Det kräver inget större underhåll utan det räcker att olja in mekaniken ibland. Kontruktionen är gjord på så vis att den är säker för både gammal och ung. Det ger en enorm trygghet att veta att mekaniken alltid fungerar på ett säkert sätt, oavsett vem som använder maskinen. Självklart är utegymmet konstruerat så det ska klara det nordiska klimatet med regn, snö och hård vind.

Tillgänglighetsanpassad

Tanken med ett utegym är att alla boende i till exempel en bostadsrättsförening behöver den även vara tillgänglighetsanpassade. Vissa redskap går att ställa in så handikappade och barn ska kunna använda dem. 

24 Jun 2019

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.