​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Äger du en villa i Stockholm så kan man också förutsätta att du dras med ganska höga lån. Priserna för bostäder i Stockholm är nästan absurda och i synnerhet så gäller det villor och hus; detta gör att många fått ta höga lån som man hela tiden måste betala av på. Just nu - med en låg ränta - så är det inga problem; men vad händer den dagen då räntan stiger. För många så kommer det att innebära en obehaglig överraskning och det är också därför vi anser att man ska överväga att göra vissa investeringar redan nu. Detta för att få en lägre omkostnad på sitt hus i Stockholm den dagen en ränteuppgång äger rum.

En tydlig investering gäller vilken typ av energi och uppvärmning man har. Många betalar idag ganska dyra pengar för uppvärmning och där man skulle kunna sänka dessa kostnader ganska markant genom att göra en förändring. En förändring som - om rätt geologiska förutsättningar finns - stavas bergvärme.

“ Ett hus som har bergvärme som energikälla kan spara upp till 80% i uppvärmningskostnader - varje år. Det handlar om en rejäl skillnad som på sikt kan spara in mycket pengar “

Om man jämför ett hus som drivs av fjärrvärme med ett hus som värms upp av bergvärme så finns det två tydliga skillnader. Huset i Stockholm som värms upp av bergvärme har en årlig energi- och uppvärmningskostnad som är ungefär 80% lägre än huset med fjärrvärme. Dessutom så handlar det om grön energi också - något som man verkligen behöver ta i beaktning i dessa dagar då vi har ett klimathot hängande över oss; bergvärme släpper ut 97% lägre halter av CO2 än fjärrvärme. Kruxet? Bergvärme är dyrt att installera.

Hitta rätt företag för bergvärme i Stockholm

Bergvärme kostar ungefär mellan 80-120.000 kronor att installera - här räknas allt från borrning (som kostar mest) till köp av bergvärmepump och installation av denna samt arbete med att återställa tomten efter borrningen. Det höga priset är avskräckande och visst är det dyrt.

Men, ställer man den initiala kostnaden mot summan man årligen tjänar på uppvärmning så handlar det om ungefär tio år innan man är hemma rent ekonomiskt och kan börja räkna hem pengarna. Det viktiga är att hitta rätt företag för borrning/installation och vi tänkte rada upp några punkter som kan hjälpa dig lite på vägen.

  • Ta in fler offerter. Det kan skilja ganska mycket mellan två olika företag som erbjuder borrning efter bergvärme i Stockholm. Ju fler offerter du tar in - desto bättre prisbild och förhandlingsläge får du.
  • Referenser: För att säkerställa kvalitet så bör du ringa tidigare kunder och höra hur dessa upplevt tjänsterna samt hur deras uppvärming fungerat efteråt
  • Garanti. Du ska se till att få lång garanti på både arbete och på den bergvärmepump du köpt. Gällande den senare så kan du även försöka få med underhåll i avtalet. Skulle någonting gå sönder så ska företaget kunna bistå med service och underhåll utan att det kostar en förmögenhet.

Mer info finns att hitta på denna sida: http://www.bergvarmestockholm.com/.

20 Jan 2018

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.