​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Vet du vad ett factoringföretag gör? Ett factoringföretag är ett företag som är beredd att köpa dina fakturor, men vill köpa ens fakturor? På vilket sätt drar de nytta av en sådan sak? Ett företag gör ju inget som de inte drar ekonomisk nytta av, eller hur? I så fall överlever de inte särskilt länge. Det som ett factoringföretag gör när de köper ett annat företags fakturor är att de därmed får rätt att driva in en summa med pengar av företaget som fakturan vänder sig till. Och sedan tar de betalt av företaget som säljer fakturan till dem. Den som säljer fakturan får en lite lägre summa betalt för fakturan som de säljer. 

Varför är någon beredd att sälja sin faktura?

Om man har ett företag som kanske behöver ett snabbt cash flow i sitt företag, då vill man inte ge flera företag kredit på sin faktura. Man kanske vill få betalt på en gång, därför att man har utgifter som behöver betalas av på en gång. Det kan vara företag med verksamhet som kräver insatser för att få in sina inkomster. Det kan även vara mindre företag som kanske inte har så stor inkomster oc h som av den anledningen behöver få in pengarna på en gång i stället för att behöva vänta 1-3 månader.

Så fungerar factoring

Det företag A som till exempel arbetar som factoringföretag i Stockholm, köper in fakturor från andra och olika företag. De betalar för att få en fodran på företaget C som fakturan är ställd på. De betalar en lägre summa än den summa som det står på fakturan. Det innebär att företaget B som säljer sin faktura till factoringföretaget A i Stockholm, får lite mindre betalt än det de som de egentligen skulle ha fått betalt, om de hade haft tålamodet och inte sålt sin faktura. Factoringföretaget A i Stockholm kan sedan driva in fakturan.

Men det är inte allt; ett factoringföretag kan även belåna sin faktura. Det innebär att företaget A som belånar sin faktura, får "betalt" av ett företag B som sedan får tillbaka pengarna när det sedan är dags för företaget C, som ska betala för fakturan. Det är snarlikt det köp som man gör när man säljer sin faktura, men företaget som lånar, får pengar på samma sätt, direkt för fakturan och behöver inte vänta på att det andra företaget ska betala. Var det krångligt? Det är inte det. Googla "factoringföretag Stockholm" så får du läsa mer.

28 May 2019

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.