​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

De flesta av oss har råkat ut för detta gedigna elände som kallas flytt. En flytt kan ha ett positivt syfte eller framkallas av nödtvång. Det medför alltid svett och stress och ofta viss ångest.

Visst är det fantastiskt att flytta? Tänk att få byta de sura grannarna med grava hörselproblem och arton högljudda småbarn mot nya grannar. De har troligen tjugotre glada och busiga ättlingar med sömnsvårigheter som håller dem uppe med teven hela nätterna. Men hej, det är nya vyer och variation!

Det är också oerhört stimulerande att byta den nuvarande utsikten över tre soptunnor och en återvinningsholk mot mataffärens färgglada fasad, med den ständiga strömmen av glittrigt glada medborgare som kilar ut och in för att handla livets nödtorft. Ja ett byte av bostad är sannerligen en fröjd! Eller - så byter du din smådeppiga nutid mot en betydligt roligare framtid. Eventuellt med en annan person som vill följa dig genom livet. Allt är möjligt.

Den gemensamma nämnaren

Oavsett det bakomliggande syftet är en flytt alltid en omställning. Inte bara byter man omgivning. Inte bara ska en ny bostad bos in och inredas. Det finns saker som måste göras och det finns saker att komma ihåg. Det finns stress och det finns deadlines. Hur gör annat folk och hur hinner de? Och orkar?

En flytt är förhoppningsvis planerad i förväg vilket ger dig tid att beta av alla de olika göromål som måste genomföras. Var börjar du? Vi utgår ifrån att din nya bostad är ordnad och att alla är överens om datum och villkor. Då måste du ta och berätta för Skatteverket var du tänker bo, och från vilket datum. Därifrån tar sedan många andra dina uppgifter och kan se till att du får din post till rätt adress. Sånt är bra.

Nödvändigheter och artigheter

Du har ett elabonnemang på din nuvarande adress. Säg upp det och starta ett nytt på nya adressen. El är bra. Du har troligen även ett bredband eller liknande. Gör likadant där. Berätta för vänner och släkt vart du tar vägen så de kan hitta dig.

Packa? Ja, om du vill. Det är inte absolut nödvändigt men det gör livet enklare. Vill du ha de löjligt enkla lösningarna låter du en flyttfirma packa. De hjälper dig gärna. Vill du packa själv men inte bära möbler och köra dem till nya hemmet? Fullt rimligt, alla kan eller vill inte. Då fixar flyttfirman detta. Du kan läsa mer om hur en flyttfirma kan hjälpa dig på denna sida: https://www.flyttfirmasollentuna.nu

20 Aug 2020

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.