​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I mars 2015 gick Nextport ​Business Relocation Partner och JLL samman och är nu verksamma inom affärsområdet J​​​LL Corporate Solutions. Besök deras webbsida..


Denna hemsida används nu istället som en blogg om allt som har med företagande och lokaler att göra. Inläggen kan komma handla om att hitta butikslokaler i Stockholm, butiksstädning, kontorsstädning, fastighetsförvaltning, kontorsflytt och mycket annat. Trevlig läsning.

Att flytta i Stockholm

Har du hittat en ny lägenhet eller hus i Stockholm? Grattis, då är det dags att börja tänka på flytten. Oavsett om du redan bor här eller flyttar hit från någon annan del av landet finns flyttfirmor som står beredda att hjälpa dig. När man kontaktar en flyttfirma för en offert kan det vara bra att kolla om det finns specialregler kring vissa gods. Vissa flyttfirmor tar inte vissa typer av gods, exempelvis pianon och andra extra tunga saker. Om firman annars verkar billig och bra kan det vara bra att anlita en firma specialiserad på pianoflytt. Ett piano tar man inte själv med ett par kompisar. En pianoflytt i Stockholm innebär dessutom ofta att man bär instrumentet i trånga utrymmen och smala trappor, något som kräver god lokalkännedom och lång erfarenhet.

Adressändring

Se till att i god tid kontakta skatteverket och anmäla eventuell eftersändning av post på adressändring.se. Det är viktigt för folkbokföringen och mycket annat. Beställer du eftersändning av post kommer din post att eftersändas från din tidigare adress i ett år.

Packa praktiskt

Se till att få ner så mycket du kan i flyttkartonger. Det gör ditt bohag lättare att överblicka, stapla och förvara. Om flyttkartongerna börjar ta slut, och det gör de alltid i förtid, köp nya och börja inte packa i kassar och annat du hittar. Börja också tidigt med vinds- och källarförråd, röj ut och släng det du inte tänker spara och packa ner det andra i kartonger och ställ i lägenheten eller huset.

Samordna

Se till att samordna flytten mellan berörda parter, flyttfirman och eventuella vänner som ska hjälpa till. Gör upp ett schema för flyttdagen. Har du beställt pianoflytt, se till att den firman kommer när den vanliga flyttfirman är på den andra adressen, och vice versa.  Stockholm är stort, och är det långt mellan adresserna finns mycket man kan göra medan själva körandet pågår. Se till att ha folk som fördelar godset mellan olika rum, eller passa på att snabbstäda eller fixa käk till de som hjäper till.

Flyttstädning

Att flyttstäda själv är inte roligt och inget vi kan rekommendera efter en ansträngande flytt. Flyttstädning skall utföras oerhört noggrant och den nya lägenhetsägaren eller hyresgästen kommer att inspektera städningen med mycket stränga ögon. Bättre att anlita en städfirma som gör jobbet åt dig. Blir det anmärkning är det städfirmans ansvar att ta hand om det och du kan ägna dig åt annat. Vissa mäklarfirmor erbjuder dessutom flyttstädning i priset, kolla om det gäller för dig.

15 Oct 2017

Dags för en lokalförändring


Vår affärsidé
är att med arbetsplatsen som utgångspunkt öka lönsamheten för våra kunder.
Genom våra tre kompetensområden skapar vi kundvärde.

 

ringarna svensk rubriker

 

Allt fler företag anlitar Nextport för att få stöd och ledning genom en lokalförändring. Syftet är att projektet ska bli lönsamt och att det ska genomföras på ett effektivt sätt. Nextport erbjuder hyresgästrådgivning, flyttprojektledning och processledning vid en lokalförändring och agerar projektledare under hela eller delar av projektet.